Żołądki drobiowe gotowane na wolnym ogniu
1. Żołądki drobiowe gotowane na wolnym ogniu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Żołądki drobiowe gotowane na wolnym ogniu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 154 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 30,4 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Żołądki drobiowe gotowane na wolnym ogniu ma w 100 g 2,68 g tłuszczów, w tym:
- 0,67 g tłuszczów nasyconych,
- 0,53 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,35 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 370 mg cholesterolu.
2. Żołądki drobiowe gotowane na wolnym ogniu – jakie ma witaminy?
Żołądki drobiowe gotowane na wolnym ogniu to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,20 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Żołądki drobiowe gotowane na wolnym ogniu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,21 mg witaminy B2,
- 3,12 mg witaminy B3,
- 104 mg witaminy B4,
- 0,47 mg witaminy B5,
- 0,07 mg witaminy B6,
- 5,00 µg witaminy B9,
- 1,04 µg witaminy B12.
3. Żołądki drobiowe gotowane na wolnym ogniu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Żołądki drobiowe gotowane na wolnym ogniu ma w sobie:
- 17,00 mg wapnia,
- 3,19 mg żelaza,
- 3,00 mg magnezu,
- 189 mg fosforu,
- 179 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 56,0 mg sodu, 4,42 mg cynku, 0,16 mg miedzi, 0,07 mg manganu i 41,1 µg selenu.
4. Żołądki drobiowe gotowane na wolnym ogniu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 145 g (1 szklanka, pokrojone, np. w kostkę) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 154 kcal | 223 kcal |
Białko | 30,4 g | 44,1 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 2,68 g | 3,89 g |
Tłuszcze nasycone | 0,67 g | 0,97 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,53 g | 0,77 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,35 g | 0,51 g |
Cholesterol | 370 mg | 537 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |