Zupa krem z grzybów przygotowana z dodatkiem mleka o niskiej zawartości tłuszczu (2%) 1:1
1. Zupa krem z grzybów przygotowana z dodatkiem mleka o niskiej zawartości tłuszczu (2%) 1:1 – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Zupa krem z grzybów przygotowana z dodatkiem mleka o niskiej zawartości tłuszczu (2%) 1:1 w 100 gramach posiada wartość energetyczną 65,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 2,36 g białka,
- 5,76 g węglowodanów,
- 2,82 g cukrów,
- 0,30 g błonnika.
Zupa krem z grzybów przygotowana z dodatkiem mleka o niskiej zawartości tłuszczu (2%) 1:1 ma w 100 g 3,58 g tłuszczów, w tym:
- 1,12 g tłuszczów nasyconych,
- 0,88 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,44 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 4,00 mg cholesterolu.
2. Zupa krem z grzybów przygotowana z dodatkiem mleka o niskiej zawartości tłuszczu (2%) 1:1 – jakie ma witaminy?
Zupa krem z grzybów przygotowana z dodatkiem mleka o niskiej zawartości tłuszczu (2%) 1:1 to produkt zawierający 0,10 mg witaminy C, 30,0 µg RAE witaminy A, 0,26 mg witaminy E, 29,0 i.u. witaminy D oraz 9,60 µg witaminy K.
Zupa krem z grzybów przygotowana z dodatkiem mleka o niskiej zawartości tłuszczu (2%) 1:1 zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,10 mg witaminy B2,
- 0,21 mg witaminy B3,
- 13,20 mg witaminy B4,
- 0,26 mg witaminy B5,
- 0,03 mg witaminy B6,
- 3,00 µg witaminy B9,
- 0,28 µg witaminy B12.
3. Zupa krem z grzybów przygotowana z dodatkiem mleka o niskiej zawartości tłuszczu (2%) 1:1 – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Zupa krem z grzybów przygotowana z dodatkiem mleka o niskiej zawartości tłuszczu (2%) 1:1 ma w sobie:
- 68,0 mg wapnia,
- 0,10 mg żelaza,
- 7,00 mg magnezu,
- 59,0 mg fosforu,
- 103 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 357 mg sodu, 0,31 mg cynku, 0,01 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 2,70 µg selenu.
4. Zupa krem z grzybów przygotowana z dodatkiem mleka o niskiej zawartości tłuszczu (2%) 1:1 - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 252 g (1 porcja, 240 ml) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 65,0 kcal | 164 kcal |
Białko | 2,36 g | 5,95 g |
Węglowodany | 5,76 g | 14,52 g |
Cukier | 2,82 g | 7,11 g |
Błonnik | 0,30 g | 0,76 g |
Tłuszcz | 3,58 g | 9,02 g |
Tłuszcze nasycone | 1,12 g | 2,81 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,88 g | 2,21 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,44 g | 3,62 g |
Cholesterol | 4,00 mg | 10,08 mg |
Witamina C | 0,10 mg | 0,25 mg |