Zupa serowa przygotowana z dodatkiem mleka 1:1
1. Zupa serowa przygotowana z dodatkiem mleka 1:1 – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Zupa serowa przygotowana z dodatkiem mleka 1:1 w 100 gramach posiada wartość energetyczną 92,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 3,77 g białka,
- 6,47 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0,40 g błonnika.
Zupa serowa przygotowana z dodatkiem mleka 1:1 ma w 100 g 5,80 g tłuszczów, w tym:
- 3,63 g tłuszczów nasyconych,
- 1,63 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,18 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 19,00 mg cholesterolu.
2. Zupa serowa przygotowana z dodatkiem mleka 1:1 – jakie ma witaminy?
Zupa serowa przygotowana z dodatkiem mleka 1:1 to produkt zawierający 0,50 mg witaminy C, 143 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Zupa serowa przygotowana z dodatkiem mleka 1:1 zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,13 mg witaminy B2,
- 0,20 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,19 mg witaminy B5,
- 0,03 mg witaminy B6,
- 4,00 µg witaminy B9,
- 0,17 µg witaminy B12.
3. Zupa serowa przygotowana z dodatkiem mleka 1:1 – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Zupa serowa przygotowana z dodatkiem mleka 1:1 ma w sobie:
- 115 mg wapnia,
- 0,32 mg żelaza,
- 8,00 mg magnezu,
- 100 mg fosforu,
- 136 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 406 mg sodu, 0,27 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,10 mg manganu i 2,80 µg selenu.
4. Zupa serowa przygotowana z dodatkiem mleka 1:1 - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 251 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 92,0 kcal | 231 kcal |
Białko | 3,77 g | 9,46 g |
Węglowodany | 6,47 g | 16,24 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0,40 g | 1,00 g |
Tłuszcz | 5,80 g | 14,56 g |
Tłuszcze nasycone | 3,63 g | 9,11 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,63 g | 4,09 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,18 g | 0,45 g |
Cholesterol | 19,00 mg | 47,7 mg |
Witamina C | 0,50 mg | 1,26 mg |