Trwa ładowanie...

Zupa warzywna na mięsie z indyka przygotowana z dodatkiem wody 1:1

Avatar placeholder
29.11.2018 10:58
Zupa warzywna na mięsie z indyka przygotowana z dodatkiem wody 1:1
Zupa warzywna na mięsie z indyka przygotowana z dodatkiem wody 1:1 (Flickr)

1. Zupa warzywna na mięsie z indyka przygotowana z dodatkiem wody 1:1 – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Zupa warzywna na mięsie z indyka przygotowana z dodatkiem wody 1:1 w 100 gramach posiada wartość energetyczną 30,0 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 1,28 g białka,
  • 3,58 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0,20 g błonnika.

Zupa warzywna na mięsie z indyka przygotowana z dodatkiem wody 1:1 ma w 100 g 1,26 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Żywność light pod lupą dietetyka"
  • 0,37 g tłuszczów nasyconych,
  • 0,55 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,28 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 1,00 mg cholesterolu.

2. Zupa warzywna na mięsie z indyka przygotowana z dodatkiem wody 1:1 – jakie ma witaminy?

Zupa warzywna na mięsie z indyka przygotowana z dodatkiem wody 1:1 to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 51,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Zupa warzywna na mięsie z indyka przygotowana z dodatkiem wody 1:1 zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,01 mg witaminy B1,
  • 0,02 mg witaminy B2,
  • 0,42 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 0,20 mg witaminy B5,
  • 0,02 mg witaminy B6,
  • 2,00 µg witaminy B9,
  • 0,07 µg witaminy B12.

3. Zupa warzywna na mięsie z indyka przygotowana z dodatkiem wody 1:1 – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Zupa warzywna na mięsie z indyka przygotowana z dodatkiem wody 1:1 ma w sobie:

  • 7,00 mg wapnia,
  • 0,32 mg żelaza,
  • 2,00 mg magnezu,
  • 17,00 mg fosforu,
  • 73,0 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 376 mg sodu, 0,25 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,10 mg manganu i 0 µg selenu.

4. Zupa warzywna na mięsie z indyka przygotowana z dodatkiem wody 1:1 - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 241 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 30,0 kcal 72,3 kcal
Białko 1,28 g 3,09 g
Węglowodany 3,58 g 8,63 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0,20 g 0,48 g
Tłuszcz 1,26 g 3,04 g
Tłuszcze nasycone 0,37 g 0,89 g
Tłuszcze jednonienasycone 0,55 g 1,33 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,28 g 0,68 g
Cholesterol 1,00 mg 2,41 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze