Zupa z czarnej fasoli
1. Zupa z czarnej fasoli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Zupa z czarnej fasoli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 103 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 5,10 g białka,
- 14,79 g węglowodanów,
- 0,89 g cukrów,
- 4,90 g błonnika.
Zupa z czarnej fasoli ma w 100 g 2,57 g tłuszczów, w tym:
- 0,54 g tłuszczów nasyconych,
- 1,04 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,79 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 1,00 mg cholesterolu.
2. Zupa z czarnej fasoli – jakie ma witaminy?
Zupa z czarnej fasoli to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 1,00 µg RAE witaminy A, 0,07 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 6,00 µg witaminy K.
Zupa z czarnej fasoli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,03 mg witaminy B2,
- 0,68 mg witaminy B3,
- 35,2 mg witaminy B4,
- 0,17 mg witaminy B5,
- 0,10 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Zupa z czarnej fasoli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Zupa z czarnej fasoli ma w sobie:
- 42,0 mg wapnia,
- 1,76 mg żelaza,
- 41,0 mg magnezu,
- 109 mg fosforu,
- 340 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 311 mg sodu, 0,67 mg cynku, 0,16 mg miedzi, 0,33 mg manganu i 9,10 µg selenu.
4. Zupa z czarnej fasoli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 246 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 103 kcal | 253 kcal |
Białko | 5,10 g | 12,55 g |
Węglowodany | 14,79 g | 36,4 g |
Cukier | 0,89 g | 2,19 g |
Błonnik | 4,90 g | 12,05 g |
Tłuszcz | 2,57 g | 6,32 g |
Tłuszcze nasycone | 0,54 g | 1,32 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,04 g | 2,55 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,79 g | 1,94 g |
Cholesterol | 1,00 mg | 2,46 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |