Trwa ładowanie...

Zupa z wołowiny i warzyw o obniżonej zawartości sodu w puszce (gotowa do spożycia)

Avatar placeholder
Anna Kowalczyk 29.11.2018 10:59
Zupa z wołowiny i warzyw o obniżonej zawartości sodu w puszce (gotowa do spożycia)
Zupa z wołowiny i warzyw o obniżonej zawartości sodu w puszce (gotowa do spożycia)

1. Zupa z wołowiny i warzyw o obniżonej zawartości sodu w puszce (gotowa do spożycia) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Zupa z wołowiny i warzyw o obniżonej zawartości sodu w puszce (gotowa do spożycia) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 42,0 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 3,26 g białka,
  • 4,99 g węglowodanów,
  • 1,22 g cukrów,
  • 0,80 g błonnika.

Zupa z wołowiny i warzyw o obniżonej zawartości sodu w puszce (gotowa do spożycia) ma w 100 g 0,95 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Jak zdrowo jeść i tracić na wadze?"
  • 0 g tłuszczów nasyconych,
  • 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 0 mg cholesterolu.

2. Zupa z wołowiny i warzyw o obniżonej zawartości sodu w puszce (gotowa do spożycia) – jakie ma witaminy?

Zupa z wołowiny i warzyw o obniżonej zawartości sodu w puszce (gotowa do spożycia) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Zupa z wołowiny i warzyw o obniżonej zawartości sodu w puszce (gotowa do spożycia) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,02 mg witaminy B1,
  • 0,02 mg witaminy B2,
  • 0,91 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 0 mg witaminy B5,
  • 0 mg witaminy B6,
  • 0 µg witaminy B9,
  • 0 µg witaminy B12.

3. Zupa z wołowiny i warzyw o obniżonej zawartości sodu w puszce (gotowa do spożycia) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Zupa z wołowiny i warzyw o obniżonej zawartości sodu w puszce (gotowa do spożycia) ma w sobie:

  • 17,00 mg wapnia,
  • 0,45 mg żelaza,
  • 9,00 mg magnezu,
  • 43,0 mg fosforu,
  • 277 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 175 mg sodu, 0,41 mg cynku, 0,03 mg miedzi, 0,05 mg manganu i 3,00 µg selenu.

4. Zupa z wołowiny i warzyw o obniżonej zawartości sodu w puszce (gotowa do spożycia) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 245 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 42,0 kcal 103 kcal
Białko 3,26 g 7,99 g
Węglowodany 4,99 g 12,23 g
Cukier 1,22 g 2,99 g
Błonnik 0,80 g 1,96 g
Tłuszcz 0,95 g 2,33 g
Tłuszcze nasycone 0 g 0 g
Tłuszcze jednonienasycone 0 g 0 g
Tłuszcze wielonienasycone 0 g 0 g
Cholesterol 0 mg 0 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze