Trwa ładowanie...

Zwójka poddana obróbce nawilżającej mięso

1. Zwójka poddana obróbce nawilżającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Zwójka poddana obróbce nawilżającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 275 kcal.

Zobacz film: "Jak ograniczyć węglowodany w diecie?"

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 47,7 g białka,
  • 15,52 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Zwójka poddana obróbce nawilżającej mięso ma w 100 g 0,80 g tłuszczów, w tym:

  • 0,06 g tłuszczów nasyconych,
  • 0,06 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,05 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 130 mg cholesterolu.

2. Zwójka poddana obróbce nawilżającej mięso – jakie ma witaminy?

Zwójka poddana obróbce nawilżającej mięso to produkt zawierający 6,80 mg witaminy C, 49,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Zwójka poddana obróbce nawilżającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,05 mg witaminy B1,
  • 0,21 mg witaminy B2,
  • 2,00 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 0,40 mg witaminy B5,
  • 0,65 mg witaminy B6,
  • 11,00 µg witaminy B9,
  • 18,14 µg witaminy B12.

3. Zwójka poddana obróbce nawilżającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Zwójka poddana obróbce nawilżającej mięso ma w sobie:

  • 113 mg wapnia,
  • 10,06 mg żelaza,
  • 172 mg magnezu,
  • 282 mg fosforu,
  • 694 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 412 mg sodu, 3,26 mg cynku, 2,06 mg miedzi, 0,89 mg manganu i 89,6 µg selenu.

4. Zwójka poddana obróbce nawilżającej mięso - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 275 kcal 234 kcal
Białko 47,7 g 40,5 g
Węglowodany 15,52 g 13,19 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 0,80 g 0,68 g
Tłuszcze nasycone 0,06 g 0,05 g
Tłuszcze jednonienasycone 0,06 g 0,05 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,05 g 0,04 g
Cholesterol 130 mg 111 mg
Witamina C 6,80 mg 5,78 mg
Zwójka poddana obróbce nawilżającej mięso
Zwójka poddana obróbce nawilżającej mięso (Flickr)
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze
Szukaj innego lekarza
Komentarze
Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.