Zwójka poddana obróbce nawilżającej mięso
Zwójka poddana obróbce nawilżającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Zwójka poddana obróbce nawilżającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 275 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 47,7 g białka,
- 15,52 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Zwójka poddana obróbce nawilżającej mięso ma w 100 g 0,80 g tłuszczów, w tym:
- 0,06 g tłuszczów nasyconych,
- 0,06 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,05 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 130 mg cholesterolu.
Zwójka poddana obróbce nawilżającej mięso – jakie ma witaminy?
Zwójka poddana obróbce nawilżającej mięso to produkt zawierający 6,80 mg witaminy C,49,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Zwójka poddana obróbce nawilżającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,21 mg witaminy B2,
- 2,00 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,40 mg witaminy B5,
- 0,65 mg witaminy B6,
- 11,00 µg witaminy B9,
- 18,14 µg witaminy B12.
Zwójka poddana obróbce nawilżającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Zwójka poddana obróbce nawilżającej mięso ma w sobie:
- 113 mg wapnia,
- 10,06 mg żelaza,
- 172 mg magnezu,
- 282 mg fosforu,
- 694 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 412 mg sodu, 3,26 mg cynku,2,06 mg miedzi, 0,89 mg manganu i 89,6 µg selenu.
Zwójka poddana obróbce nawilżającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
| Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g | Zawartość w 85 g (1 porcja) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 275 kcal | 234 kcal |
| Białko | 47,7 g | 40,5 g |
| Węglowodany | 15,52 g | 13,19 g |
| Cukier | 0 g | 0 g |
| Błonnik | 0 g | 0 g |
| Tłuszcz | 0,80 g | 0,68 g |
| Tłuszcze nasycone | 0,06 g | 0,05 g |
| Tłuszcze jednonienasycone | 0,06 g | 0,05 g |
| Tłuszcze wielonienasycone | 0,05 g | 0,04 g |
| Cholesterol | 130 mg | 111 mg |
| Witamina C | 6,80 mg | 5,78 mg |
| Równoważnik folianów | 11,00 µg | 9,35 µg |
| Witamina B1 - tiamina | 0,05 mg | 0,04 mg |
| Witamina B2 - ryboflawina | 0,21 mg | 0,18 mg |
| Witamina B3 - witamina PP - niacyna | 2,00 mg | 1,70 mg |
| Witamina B5 - kwas pantotenowy | 0,40 mg | 0,34 mg |
| Witamina B6 - pirydoksyna | 0,65 mg | 0,55 mg |
| Witamina B9 - kwas foliowy | 11,00 µg | 9,35 µg |
| Witamina B4 - cholina | 0 mg | 0 mg |
| Witamina B12 - kobalamina | 18,14 µg | 15,42 µg |
| Witamina A | 162 i.u. | 138 i.u. |
| Witamina A | 49,0 µg RAE | 41,7 µg RAE |
| Retinol | 49,0 µg | 41,7 µg |
| Alpha karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta-kryptoksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Likopen | 0 µg | 0 µg |
| Luteina+Zeaksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Witamina E | 0 mg | 0 mg |
| Witamina D | 0 µg | 0 µg |
| Witamina D | 0 i.u. | 0 i.u. |
| Witamina K | 0 µg | 0 µg |
| Wapń | 113 mg | 96,1 mg |
| Żelazo | 10,06 mg | 8,55 mg |
| Magnez | 172 mg | 146 mg |
| Fosfor | 282 mg | 240 mg |
| Potas | 694 mg | 590 mg |
| Sód | 412 mg | 350 mg |
| Cynk | 3,26 mg | 2,77 mg |
| Miedź | 2,06 mg | 1,75 mg |
| Mangan | 0,89 mg | 0,76 mg |
| Selen | 89,6 µg | 76,2 µg |
| Woda | 32,0 g | 27,2 g |
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.