Zwójka poddana obróbce nawilżającej mięso
1. Zwójka poddana obróbce nawilżającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Zwójka poddana obróbce nawilżającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 275 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 47,7 g białka,
- 15,52 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Zwójka poddana obróbce nawilżającej mięso ma w 100 g 0,80 g tłuszczów, w tym:
- 0,06 g tłuszczów nasyconych,
- 0,06 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,05 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 130 mg cholesterolu.
2. Zwójka poddana obróbce nawilżającej mięso – jakie ma witaminy?
Zwójka poddana obróbce nawilżającej mięso to produkt zawierający 6,80 mg witaminy C, 49,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Zwójka poddana obróbce nawilżającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,21 mg witaminy B2,
- 2,00 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,40 mg witaminy B5,
- 0,65 mg witaminy B6,
- 11,00 µg witaminy B9,
- 18,14 µg witaminy B12.
3. Zwójka poddana obróbce nawilżającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Zwójka poddana obróbce nawilżającej mięso ma w sobie:
- 113 mg wapnia,
- 10,06 mg żelaza,
- 172 mg magnezu,
- 282 mg fosforu,
- 694 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 412 mg sodu, 3,26 mg cynku, 2,06 mg miedzi, 0,89 mg manganu i 89,6 µg selenu.
4. Zwójka poddana obróbce nawilżającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 275 kcal | 234 kcal |
Białko | 47,7 g | 40,5 g |
Węglowodany | 15,52 g | 13,19 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 0,80 g | 0,68 g |
Tłuszcze nasycone | 0,06 g | 0,05 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,06 g | 0,05 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,05 g | 0,04 g |
Cholesterol | 130 mg | 111 mg |
Witamina C | 6,80 mg | 5,78 mg |