Smażona pierś z kurczaka bez skóry i panierki
1. Smażona pierś z kurczaka bez skóry i panierki – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Smażona pierś z kurczaka bez skóry i panierki w 100 gramach posiada wartość energetyczną 153 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 27,9 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Smażona pierś z kurczaka bez skóry i panierki ma w 100 g 4,54 g tłuszczów, w tym:
- 1,18 g tłuszczów nasyconych,
- 2,08 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,81 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 97,0 mg cholesterolu.
2. Smażona pierś z kurczaka bez skóry i panierki – jakie ma witaminy?
Smażona pierś z kurczaka bez skóry i panierki to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 4,00 µg RAE witaminy A, 0,27 mg witaminy E, 5,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Smażona pierś z kurczaka bez skóry i panierki zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 0,23 mg witaminy B2,
- 9,03 mg witaminy B3,
- 96,6 mg witaminy B4,
- 1,32 mg witaminy B5,
- 0,33 mg witaminy B6,
- 12,00 µg witaminy B9,
- 0,30 µg witaminy B12.
3. Smażona pierś z kurczaka bez skóry i panierki – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Smażona pierś z kurczaka bez skóry i panierki ma w sobie:
- 23,0 mg wapnia,
- 0,54 mg żelaza,
- 28,0 mg magnezu,
- 237 mg fosforu,
- 306 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 512 mg sodu, 0,97 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,04 mg manganu i 34,1 µg selenu.
4. Smażona pierś z kurczaka bez skóry i panierki - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 142 g (1 pierś, bez skóry) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 153 kcal | 217 kcal |
Białko | 27,9 g | 39,7 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 4,54 g | 6,45 g |
Tłuszcze nasycone | 1,18 g | 1,68 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,08 g | 2,95 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,81 g | 1,15 g |
Cholesterol | 97,0 mg | 138 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |