Budyń z tapioki w proszku
1. Budyń z tapioki w proszku – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Budyń z tapioki w proszku w 100 gramach posiada wartość energetyczną 369 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,10 g białka,
- 94,3 g węglowodanów,
- 65,0 g cukrów,
- 0,20 g błonnika.
Budyń z tapioki w proszku ma w 100 g 0,10 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Budyń z tapioki w proszku – jakie ma witaminy?
Budyń z tapioki w proszku to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Budyń z tapioki w proszku zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,00 mg witaminy B1,
- 0,01 mg witaminy B2,
- 0,00 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,02 mg witaminy B5,
- 0,00 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Budyń z tapioki w proszku – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Budyń z tapioki w proszku ma w sobie:
- 4,00 mg wapnia,
- 0,12 mg żelaza,
- 2,00 mg magnezu,
- 4,00 mg fosforu,
- 5,00 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 477 mg sodu, 0,08 mg cynku, 0,03 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 0,90 µg selenu.
4. Budyń z tapioki w proszku - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 92 g (1 paczka, 315 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 369 kcal | 339 kcal |
Białko | 0,10 g | 0,09 g |
Węglowodany | 94,3 g | 86,8 g |
Cukier | 65,0 g | 59,8 g |
Błonnik | 0,20 g | 0,18 g |
Tłuszcz | 0,10 g | 0,09 g |
Tłuszcze nasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0 g | 0 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |