Rosół warzywno-drobiowy o niskiej zawartości sodu przygotowany z dodatkiem wody
1. Rosół warzywno-drobiowy o niskiej zawartości sodu przygotowany z dodatkiem wody – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Rosół warzywno-drobiowy o niskiej zawartości sodu przygotowany z dodatkiem wody w 100 gramach posiada wartość energetyczną 69,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 5,10 g białka,
- 8,76 g węglowodanów,
- 1,42 g cukrów,
- 0,40 g błonnika.
Rosół warzywno-drobiowy o niskiej zawartości sodu przygotowany z dodatkiem wody ma w 100 g 2,00 g tłuszczów, w tym:
- 0,60 g tłuszczów nasyconych,
- 0,90 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,42 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 7,00 mg cholesterolu.
2. Rosół warzywno-drobiowy o niskiej zawartości sodu przygotowany z dodatkiem wody – jakie ma witaminy?
Rosół warzywno-drobiowy o niskiej zawartości sodu przygotowany z dodatkiem wody to produkt zawierający 2,30 mg witaminy C, 138 µg RAE witaminy A, 0,30 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 6,20 µg witaminy K.
Rosół warzywno-drobiowy o niskiej zawartości sodu przygotowany z dodatkiem wody zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,02 mg witaminy B1,
- 0,07 mg witaminy B2,
- 1,37 mg witaminy B3,
- 4,30 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,04 mg witaminy B6,
- 18,00 µg witaminy B9,
- 0,10 µg witaminy B12.
3. Rosół warzywno-drobiowy o niskiej zawartości sodu przygotowany z dodatkiem wody – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Rosół warzywno-drobiowy o niskiej zawartości sodu przygotowany z dodatkiem wody ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 0,61 mg żelaza,
- 4,00 mg magnezu,
- 44,0 mg fosforu,
- 153 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 35,0 mg sodu, 0,90 mg cynku, 0,10 mg miedzi, 0 mg manganu i 5,10 µg selenu.
4. Rosół warzywno-drobiowy o niskiej zawartości sodu przygotowany z dodatkiem wody - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 241 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 69,0 kcal | 166 kcal |
Białko | 5,10 g | 12,29 g |
Węglowodany | 8,76 g | 21,1 g |
Cukier | 1,42 g | 3,42 g |
Błonnik | 0,40 g | 0,96 g |
Tłuszcz | 2,00 g | 4,82 g |
Tłuszcze nasycone | 0,60 g | 1,44 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,90 g | 2,16 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,42 g | 1,01 g |
Cholesterol | 7,00 mg | 16,87 mg |
Witamina C | 2,30 mg | 5,54 mg |