Migdałowy baton ryżowy
1. Migdałowy baton ryżowy – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Migdałowy baton ryżowy w 100 gramach posiada wartość energetyczną 458 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 7,00 g białka,
- 64,6 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 3,60 g błonnika.
Migdałowy baton ryżowy ma w 100 g 20,4 g tłuszczów, w tym:
- 3,77 g tłuszczów nasyconych,
- 7,50 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 7,73 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Migdałowy baton ryżowy – jakie ma witaminy?
Migdałowy baton ryżowy to produkt zawierający 11,50 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Migdałowy baton ryżowy zawiera również witaminy z grupy B:
- 1,32 mg witaminy B1,
- 1,50 mg witaminy B2,
- 17,64 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,56 mg witaminy B5,
- 1,76 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Migdałowy baton ryżowy – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Migdałowy baton ryżowy ma w sobie:
- 74,0 mg wapnia,
- 6,35 mg żelaza,
- 71,0 mg magnezu,
- 167 mg fosforu,
- 229 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 234 mg sodu, 5,29 mg cynku, 0,25 mg miedzi, 1,60 mg manganu i 0 µg selenu.
4. Migdałowy baton ryżowy - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 baton, 30 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 458 kcal | 128 kcal |
Białko | 7,00 g | 1,96 g |
Węglowodany | 64,6 g | 18,09 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 3,60 g | 1,01 g |
Tłuszcz | 20,4 g | 5,71 g |
Tłuszcze nasycone | 3,77 g | 1,06 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 7,50 g | 2,10 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 7,73 g | 2,16 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 11,50 mg | 3,22 mg |