Polewa/nadzienie orzechowe
1. Polewa/nadzienie orzechowe – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Polewa/nadzienie orzechowe w 100 gramach posiada wartość energetyczną 448 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 4,50 g białka,
- 58,1 g węglowodanów,
- 36,7 g cukrów,
- 2,30 g błonnika.
Polewa/nadzienie orzechowe ma w 100 g 22,0 g tłuszczów, w tym:
- 1,96 g tłuszczów nasyconych,
- 4,97 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 13,73 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Polewa/nadzienie orzechowe – jakie ma witaminy?
Polewa/nadzienie orzechowe to produkt zawierający 0,30 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,23 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,90 µg witaminy K.
Polewa/nadzienie orzechowe zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,18 mg witaminy B1,
- 0,12 mg witaminy B2,
- 0,37 mg witaminy B3,
- 11,80 mg witaminy B4,
- 0,21 mg witaminy B5,
- 0,18 mg witaminy B6,
- 26,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Polewa/nadzienie orzechowe – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Polewa/nadzienie orzechowe ma w sobie:
- 35,0 mg wapnia,
- 1,05 mg żelaza,
- 54,0 mg magnezu,
- 118 mg fosforu,
- 151 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 42,0 mg sodu, 1,05 mg cynku, 0,54 mg miedzi, 1,21 mg manganu i 2,10 µg selenu.
4. Polewa/nadzienie orzechowe - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 328 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 448 kcal | 1,469 kcal |
Białko | 4,50 g | 14,76 g |
Węglowodany | 58,1 g | 191 g |
Cukier | 36,7 g | 120 g |
Błonnik | 2,30 g | 7,54 g |
Tłuszcz | 22,0 g | 72,2 g |
Tłuszcze nasycone | 1,96 g | 6,43 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,97 g | 16,30 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 13,73 g | 45,0 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0,30 mg | 0,98 mg |