Duszona polędwica cielęca (samo mięso)
1. Duszona polędwica cielęca (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Duszona polędwica cielęca (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 204 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 34,0 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Duszona polędwica cielęca (samo mięso) ma w 100 g 6,51 g tłuszczów, w tym:
- 1,82 g tłuszczów nasyconych,
- 2,33 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,58 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 113 mg cholesterolu.
2. Duszona polędwica cielęca (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Duszona polędwica cielęca (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,44 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Duszona polędwica cielęca (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,38 mg witaminy B2,
- 7,05 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,08 mg witaminy B5,
- 0,38 mg witaminy B6,
- 16,00 µg witaminy B9,
- 1,59 µg witaminy B12.
3. Duszona polędwica cielęca (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Duszona polędwica cielęca (samo mięso) ma w sobie:
- 19,00 mg wapnia,
- 1,23 mg żelaza,
- 29,0 mg magnezu,
- 259 mg fosforu,
- 339 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 81,0 mg sodu, 4,75 mg cynku, 0,14 mg miedzi, 0,04 mg manganu i 15,00 µg selenu.
4. Duszona polędwica cielęca (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 204 kcal | 173 kcal |
Białko | 34,0 g | 28,9 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 6,51 g | 5,53 g |
Tłuszcze nasycone | 1,82 g | 1,55 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,33 g | 1,98 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,58 g | 0,49 g |
Cholesterol | 113 mg | 96,1 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |