Surowa mrożona jagnięcina nowozelandzka (samo mięso)
1. Surowa mrożona jagnięcina nowozelandzka (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa mrożona jagnięcina nowozelandzka (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 128 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 20,8 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowa mrożona jagnięcina nowozelandzka (samo mięso) ma w 100 g 4,41 g tłuszczów, w tym:
- 1,88 g tłuszczów nasyconych,
- 1,69 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,22 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 74,0 mg cholesterolu.
2. Surowa mrożona jagnięcina nowozelandzka (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Surowa mrożona jagnięcina nowozelandzka (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,21 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowa mrożona jagnięcina nowozelandzka (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,15 mg witaminy B1,
- 0,39 mg witaminy B2,
- 6,54 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,49 mg witaminy B5,
- 0,14 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 2,71 µg witaminy B12.
3. Surowa mrożona jagnięcina nowozelandzka (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa mrożona jagnięcina nowozelandzka (samo mięso) ma w sobie:
- 8,00 mg wapnia,
- 1,64 mg żelaza,
- 19,00 mg magnezu,
- 202 mg fosforu,
- 171 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 46,0 mg sodu, 3,01 mg cynku, 0,10 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 1,50 µg selenu.
4. Surowa mrożona jagnięcina nowozelandzka (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 128 kcal | 36,3 kcal |
Białko | 20,8 g | 5,88 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 4,41 g | 1,25 g |
Tłuszcze nasycone | 1,88 g | 0,53 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,69 g | 0,48 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,22 g | 0,06 g |
Cholesterol | 74,0 mg | 21,0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |