Surowe podroby z indyka
1. Surowe podroby z indyka – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe podroby z indyka w 100 gramach posiada wartość energetyczną 124 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 18,18 g białka,
- 0,07 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe podroby z indyka ma w 100 g 5,09 g tłuszczów, w tym:
- 1,45 g tłuszczów nasyconych,
- 1,02 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,43 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 333 mg cholesterolu.
2. Surowe podroby z indyka – jakie ma witaminy?
Surowe podroby z indyka to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 3,939 µg RAE witaminy A, 0,25 mg witaminy E, 34,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe podroby z indyka zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,15 mg witaminy B1,
- 1,39 mg witaminy B2,
- 8,69 mg witaminy B3,
- 160 mg witaminy B4,
- 3,89 mg witaminy B5,
- 0,65 mg witaminy B6,
- 331 µg witaminy B9,
- 13,06 µg witaminy B12.
3. Surowe podroby z indyka – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe podroby z indyka ma w sobie:
- 18,00 mg wapnia,
- 5,92 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 223 mg fosforu,
- 198 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 136 mg sodu, 3,23 mg cynku, 0,58 mg miedzi, 0,19 mg manganu i 49,3 µg selenu.
4. Surowe podroby z indyka - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 124 kcal | 105 kcal |
Białko | 18,18 g | 15,45 g |
Węglowodany | 0,07 g | 0,06 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 5,09 g | 4,33 g |
Tłuszcze nasycone | 1,45 g | 1,23 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,02 g | 0,86 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,43 g | 1,21 g |
Cholesterol | 333 mg | 283 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |