Trwa ładowanie...

Surowe podroby z indyka

Avatar placeholder
29.11.2018 10:58
Surowe podroby z indyka
Surowe podroby z indyka (Shutterstock)

1. Surowe podroby z indyka – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Surowe podroby z indyka w 100 gramach posiada wartość energetyczną 124 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 18,18 g białka,
  • 0,07 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Surowe podroby z indyka ma w 100 g 5,09 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Jak ograniczyć węglowodany w diecie?"
  • 1,45 g tłuszczów nasyconych,
  • 1,02 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 1,43 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 333 mg cholesterolu.

2. Surowe podroby z indyka – jakie ma witaminy?

Surowe podroby z indyka to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 3,939 µg RAE witaminy A, 0,25 mg witaminy E, 34,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Surowe podroby z indyka zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,15 mg witaminy B1,
  • 1,39 mg witaminy B2,
  • 8,69 mg witaminy B3,
  • 160 mg witaminy B4,
  • 3,89 mg witaminy B5,
  • 0,65 mg witaminy B6,
  • 331 µg witaminy B9,
  • 13,06 µg witaminy B12.

3. Surowe podroby z indyka – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Surowe podroby z indyka ma w sobie:

  • 18,00 mg wapnia,
  • 5,92 mg żelaza,
  • 22,0 mg magnezu,
  • 223 mg fosforu,
  • 198 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 136 mg sodu, 3,23 mg cynku, 0,58 mg miedzi, 0,19 mg manganu i 49,3 µg selenu.

4. Surowe podroby z indyka - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 124 kcal 105 kcal
Białko 18,18 g 15,45 g
Węglowodany 0,07 g 0,06 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 5,09 g 4,33 g
Tłuszcze nasycone 1,45 g 1,23 g
Tłuszcze jednonienasycone 1,02 g 0,86 g
Tłuszcze wielonienasycone 1,43 g 1,21 g
Cholesterol 333 mg 283 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze