Surowe podroby z koguta
1. Surowe podroby z koguta – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe podroby z koguta w 100 gramach posiada wartość energetyczną 130 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 18,28 g białka,
- 1,42 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe podroby z koguta ma w 100 g 5,18 g tłuszczów, w tym:
- 1,64 g tłuszczów nasyconych,
- 1,32 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,19 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 292 mg cholesterolu.
2. Surowe podroby z koguta – jakie ma witaminy?
Surowe podroby z koguta to produkt zawierający 18,40 mg witaminy C, 4,374 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe podroby z koguta zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 1,12 mg witaminy B2,
- 6,98 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 3,62 mg witaminy B5,
- 0,47 mg witaminy B6,
- 394 µg witaminy B9,
- 12,95 µg witaminy B12.
3. Surowe podroby z koguta – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe podroby z koguta ma w sobie:
- 10,00 mg wapnia,
- 6,25 mg żelaza,
- 18,00 mg magnezu,
- 207 mg fosforu,
- 226 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 77,0 mg sodu, 3,38 mg cynku, 0,27 mg miedzi, 0,16 mg manganu i 55,3 µg selenu.
4. Surowe podroby z koguta - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 115 g (1 sztuka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 130 kcal | 150 kcal |
Białko | 18,28 g | 21,0 g |
Węglowodany | 1,42 g | 1,63 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 5,18 g | 5,96 g |
Tłuszcze nasycone | 1,64 g | 1,89 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,32 g | 1,52 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,19 g | 1,37 g |
Cholesterol | 292 mg | 336 mg |
Witamina C | 18,40 mg | 21,2 mg |