Trwa ładowanie...

Surowe podroby z koguta

Avatar placeholder
29.11.2018 10:58
Surowe podroby z koguta
Surowe podroby z koguta (Shutterstock)

1. Surowe podroby z koguta – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Surowe podroby z koguta w 100 gramach posiada wartość energetyczną 130 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 18,28 g białka,
  • 1,42 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Surowe podroby z koguta ma w 100 g 5,18 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Częste jedzenie mięsa zwiększa ryzyko 8 chorób. Jakich?"
  • 1,64 g tłuszczów nasyconych,
  • 1,32 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 1,19 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 292 mg cholesterolu.

2. Surowe podroby z koguta – jakie ma witaminy?

Surowe podroby z koguta to produkt zawierający 18,40 mg witaminy C, 4,374 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Surowe podroby z koguta zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,10 mg witaminy B1,
  • 1,12 mg witaminy B2,
  • 6,98 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 3,62 mg witaminy B5,
  • 0,47 mg witaminy B6,
  • 394 µg witaminy B9,
  • 12,95 µg witaminy B12.

3. Surowe podroby z koguta – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Surowe podroby z koguta ma w sobie:

  • 10,00 mg wapnia,
  • 6,25 mg żelaza,
  • 18,00 mg magnezu,
  • 207 mg fosforu,
  • 226 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 77,0 mg sodu, 3,38 mg cynku, 0,27 mg miedzi, 0,16 mg manganu i 55,3 µg selenu.

4. Surowe podroby z koguta - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 115 g (1 sztuka)
Wartość energetyczna 130 kcal 150 kcal
Białko 18,28 g 21,0 g
Węglowodany 1,42 g 1,63 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 5,18 g 5,96 g
Tłuszcze nasycone 1,64 g 1,89 g
Tłuszcze jednonienasycone 1,32 g 1,52 g
Tłuszcze wielonienasycone 1,19 g 1,37 g
Cholesterol 292 mg 336 mg
Witamina C 18,40 mg 21,2 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze