Pieczona marynowana pierś z indyka (mięso i skóra)
1. Pieczona marynowana pierś z indyka (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona marynowana pierś z indyka (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 126 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 22,2 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona marynowana pierś z indyka (mięso i skóra) ma w 100 g 3,46 g tłuszczów, w tym:
- 0,98 g tłuszczów nasyconych,
- 1,14 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,84 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 42,0 mg cholesterolu.
2. Pieczona marynowana pierś z indyka (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Pieczona marynowana pierś z indyka (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczona marynowana pierś z indyka (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,13 mg witaminy B2,
- 9,07 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,49 mg witaminy B5,
- 0,32 mg witaminy B6,
- 5,00 µg witaminy B9,
- 0,32 µg witaminy B12.
3. Pieczona marynowana pierś z indyka (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona marynowana pierś z indyka (mięso i skóra) ma w sobie:
- 9,00 mg wapnia,
- 0,66 mg żelaza,
- 21,0 mg magnezu,
- 214 mg fosforu,
- 248 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 397 mg sodu, 1,53 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 25,7 µg selenu.
4. Pieczona marynowana pierś z indyka (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 126 kcal | 107 kcal |
Białko | 22,2 g | 18,84 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 3,46 g | 2,94 g |
Tłuszcze nasycone | 0,98 g | 0,83 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,14 g | 0,97 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,84 g | 0,71 g |
Cholesterol | 42,0 mg | 35,7 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |