Trwa ładowanie...

Pieczona marynowana pierś z indyka (mięso i skóra)

1. Pieczona marynowana pierś z indyka (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Pieczona marynowana pierś z indyka (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 126 kcal.

Zobacz film: "Żywność light pod lupą dietetyka"

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 22,2 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Pieczona marynowana pierś z indyka (mięso i skóra) ma w 100 g 3,46 g tłuszczów, w tym:

  • 0,98 g tłuszczów nasyconych,
  • 1,14 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,84 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 42,0 mg cholesterolu.

2. Pieczona marynowana pierś z indyka (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?

Pieczona marynowana pierś z indyka (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Pieczona marynowana pierś z indyka (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,05 mg witaminy B1,
  • 0,13 mg witaminy B2,
  • 9,07 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 0,49 mg witaminy B5,
  • 0,32 mg witaminy B6,
  • 5,00 µg witaminy B9,
  • 0,32 µg witaminy B12.

3. Pieczona marynowana pierś z indyka (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Pieczona marynowana pierś z indyka (mięso i skóra) ma w sobie:

  • 9,00 mg wapnia,
  • 0,66 mg żelaza,
  • 21,0 mg magnezu,
  • 214 mg fosforu,
  • 248 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 397 mg sodu, 1,53 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 25,7 µg selenu.

4. Pieczona marynowana pierś z indyka (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 126 kcal 107 kcal
Białko 22,2 g 18,84 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 3,46 g 2,94 g
Tłuszcze nasycone 0,98 g 0,83 g
Tłuszcze jednonienasycone 1,14 g 0,97 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,84 g 0,71 g
Cholesterol 42,0 mg 35,7 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Pieczona marynowana pierś z indyka (mięso i skóra)
Pieczona marynowana pierś z indyka (mięso i skóra) (Flickr)

Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.