Fasola chińska gotowana z dodatkiem soli
1. Fasola chińska gotowana z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Fasola chińska gotowana z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 116 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 7,73 g białka,
- 20,8 g węglowodanów,
- 3,30 g cukrów,
- 6,50 g błonnika.
Fasola chińska gotowana z dodatkiem soli ma w 100 g 0,53 g tłuszczów, w tym:
- 0,14 g tłuszczów nasyconych,
- 0,04 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,23 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Fasola chińska gotowana z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Fasola chińska gotowana z dodatkiem soli to produkt zawierający 0,40 mg witaminy C, 1,00 µg RAE witaminy A, 0,28 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,70 µg witaminy K.
Fasola chińska gotowana z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,20 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 0,50 mg witaminy B3,
- 32,2 mg witaminy B4,
- 0,41 mg witaminy B5,
- 0,10 mg witaminy B6,
- 208 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Fasola chińska gotowana z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Fasola chińska gotowana z dodatkiem soli ma w sobie:
- 24,0 mg wapnia,
- 2,51 mg żelaza,
- 53,0 mg magnezu,
- 156 mg fosforu,
- 278 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 240 mg sodu, 1,29 mg cynku, 0,27 mg miedzi, 0,48 mg manganu i 2,50 µg selenu.
4. Fasola chińska gotowana z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 171 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 116 kcal | 198 kcal |
Białko | 7,73 g | 13,22 g |
Węglowodany | 20,8 g | 35,5 g |
Cukier | 3,30 g | 5,64 g |
Błonnik | 6,50 g | 11,12 g |
Tłuszcz | 0,53 g | 0,91 g |
Tłuszcze nasycone | 0,14 g | 0,24 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,04 g | 0,08 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,23 g | 0,39 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0,40 mg | 0,68 mg |