Fasola limeńska gotowana bez dodatku soli
1. Fasola limeńska gotowana bez dodatku soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Fasola limeńska gotowana bez dodatku soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 115 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 7,80 g białka,
- 20,9 g węglowodanów,
- 2,90 g cukrów,
- 7,00 g błonnika.
Fasola limeńska gotowana bez dodatku soli ma w 100 g 0,38 g tłuszczów, w tym:
- 0,09 g tłuszczów nasyconych,
- 0,03 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,17 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Fasola limeńska gotowana bez dodatku soli – jakie ma witaminy?
Fasola limeńska gotowana bez dodatku soli to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,18 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 2,00 µg witaminy K.
Fasola limeńska gotowana bez dodatku soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,16 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 0,42 mg witaminy B3,
- 32,5 mg witaminy B4,
- 0,42 mg witaminy B5,
- 0,16 mg witaminy B6,
- 83,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Fasola limeńska gotowana bez dodatku soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Fasola limeńska gotowana bez dodatku soli ma w sobie:
- 17,00 mg wapnia,
- 2,39 mg żelaza,
- 43,0 mg magnezu,
- 111 mg fosforu,
- 508 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 2,00 mg sodu, 0,95 mg cynku, 0,24 mg miedzi, 0,52 mg manganu i 4,50 µg selenu.
4. Fasola limeńska gotowana bez dodatku soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 188 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 115 kcal | 216 kcal |
Białko | 7,80 g | 14,66 g |
Węglowodany | 20,9 g | 39,3 g |
Cukier | 2,90 g | 5,45 g |
Błonnik | 7,00 g | 13,16 g |
Tłuszcz | 0,38 g | 0,71 g |
Tłuszcze nasycone | 0,09 g | 0,17 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,03 g | 0,06 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,17 g | 0,32 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |