Wspięga chińska gotowana z dodatkiem soli
1. Wspięga chińska gotowana z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Wspięga chińska gotowana z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 118 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 8,29 g białka,
- 21,1 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 3,80 g błonnika.
Wspięga chińska gotowana z dodatkiem soli ma w 100 g 0,45 g tłuszczów, w tym:
- 0,12 g tłuszczów nasyconych,
- 0,04 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,19 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Wspięga chińska gotowana z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Wspięga chińska gotowana z dodatkiem soli to produkt zawierający 0,40 mg witaminy C, 1,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Wspięga chińska gotowana z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,21 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 0,55 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,40 mg witaminy B5,
- 0,10 mg witaminy B6,
- 146 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Wspięga chińska gotowana z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Wspięga chińska gotowana z dodatkiem soli ma w sobie:
- 42,0 mg wapnia,
- 2,64 mg żelaza,
- 98,0 mg magnezu,
- 181 mg fosforu,
- 315 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 241 mg sodu, 1,08 mg cynku, 0,23 mg miedzi, 0,49 mg manganu i 2,80 µg selenu.
4. Wspięga chińska gotowana z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 171 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 118 kcal | 202 kcal |
Białko | 8,29 g | 14,18 g |
Węglowodany | 21,1 g | 36,1 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 3,80 g | 6,50 g |
Tłuszcz | 0,45 g | 0,77 g |
Tłuszcze nasycone | 0,12 g | 0,20 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,04 g | 0,07 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,19 g | 0,33 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0,40 mg | 0,68 mg |