Surowa jagnięcina australijska (samo mięso)
1. Surowa jagnięcina australijska (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa jagnięcina australijska (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 142 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 20,3 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowa jagnięcina australijska (samo mięso) ma w 100 g 6,18 g tłuszczów, w tym:
- 2,54 g tłuszczów nasyconych,
- 2,53 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,28 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 64,0 mg cholesterolu.
2. Surowa jagnięcina australijska (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Surowa jagnięcina australijska (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowa jagnięcina australijska (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,15 mg witaminy B1,
- 0,29 mg witaminy B2,
- 5,60 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,62 mg witaminy B5,
- 0,39 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 2,77 µg witaminy B12.
3. Surowa jagnięcina australijska (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa jagnięcina australijska (samo mięso) ma w sobie:
- 12,00 mg wapnia,
- 1,59 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 188 mg fosforu,
- 320 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 83,0 mg sodu, 4,21 mg cynku, 0,17 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 8,60 µg selenu.
4. Surowa jagnięcina australijska (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 142 kcal | 40,3 kcal |
Białko | 20,3 g | 5,74 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 6,18 g | 1,75 g |
Tłuszcze nasycone | 2,54 g | 0,72 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,53 g | 0,72 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,28 g | 0,08 g |
Cholesterol | 64,0 mg | 18,14 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |