Gotowany mrożony jarmuż z dodatkiem soli, odsączony
1. Gotowany mrożony jarmuż z dodatkiem soli, odsączony – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowany mrożony jarmuż z dodatkiem soli, odsączony w 100 gramach posiada wartość energetyczną 30,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 2,84 g białka,
- 5,23 g węglowodanów,
- 1,34 g cukrów,
- 2,00 g błonnika.
Gotowany mrożony jarmuż z dodatkiem soli, odsączony ma w 100 g 0,49 g tłuszczów, w tym:
- 0,06 g tłuszczów nasyconych,
- 0,04 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,24 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Gotowany mrożony jarmuż z dodatkiem soli, odsączony – jakie ma witaminy?
Gotowany mrożony jarmuż z dodatkiem soli, odsączony to produkt zawierający 25,2 mg witaminy C, 735 µg RAE witaminy A, 0,92 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 882 µg witaminy K.
Gotowany mrożony jarmuż z dodatkiem soli, odsączony zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,11 mg witaminy B2,
- 0,67 mg witaminy B3,
- 0,50 mg witaminy B4,
- 0,05 mg witaminy B5,
- 0,09 mg witaminy B6,
- 14,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Gotowany mrożony jarmuż z dodatkiem soli, odsączony – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowany mrożony jarmuż z dodatkiem soli, odsączony ma w sobie:
- 138 mg wapnia,
- 0,94 mg żelaza,
- 18,00 mg magnezu,
- 28,0 mg fosforu,
- 321 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 251 mg sodu, 0,18 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,45 mg manganu i 0,90 µg selenu.
4. Gotowany mrożony jarmuż z dodatkiem soli, odsączony - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 130 g (1 szklanka, pokrojony) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 30,0 kcal | 39,0 kcal |
Białko | 2,84 g | 3,69 g |
Węglowodany | 5,23 g | 6,80 g |
Cukier | 1,34 g | 1,74 g |
Błonnik | 2,00 g | 2,60 g |
Tłuszcz | 0,49 g | 0,64 g |
Tłuszcze nasycone | 0,06 g | 0,08 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,04 g | 0,05 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,24 g | 0,31 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 25,2 mg | 32,8 mg |