Surowe kiełki fasoli nerkowatej
1. Surowe kiełki fasoli nerkowatej – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe kiełki fasoli nerkowatej w 100 gramach posiada wartość energetyczną 29,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 4,20 g białka,
- 4,10 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe kiełki fasoli nerkowatej ma w 100 g 0,50 g tłuszczów, w tym:
- 0,07 g tłuszczów nasyconych,
- 0,04 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,28 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Surowe kiełki fasoli nerkowatej – jakie ma witaminy?
Surowe kiełki fasoli nerkowatej to produkt zawierający 38,7 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe kiełki fasoli nerkowatej zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,37 mg witaminy B1,
- 0,25 mg witaminy B2,
- 2,92 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,37 mg witaminy B5,
- 0,09 mg witaminy B6,
- 59,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Surowe kiełki fasoli nerkowatej – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe kiełki fasoli nerkowatej ma w sobie:
- 17,00 mg wapnia,
- 0,81 mg żelaza,
- 21,0 mg magnezu,
- 37,0 mg fosforu,
- 187 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 6,00 mg sodu, 0,40 mg cynku, 0,16 mg miedzi, 0,18 mg manganu i 0,60 µg selenu.
4. Surowe kiełki fasoli nerkowatej - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 184 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 29,0 kcal | 53,4 kcal |
Białko | 4,20 g | 7,73 g |
Węglowodany | 4,10 g | 7,54 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 0,50 g | 0,92 g |
Tłuszcze nasycone | 0,07 g | 0,13 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,04 g | 0,07 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,28 g | 0,51 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 38,7 mg | 71,2 mg |