Mrożone bataty gotowane z dodatkiem soli
1. Mrożone bataty gotowane z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Mrożone bataty gotowane z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 100 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,71 g białka,
- 23,4 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 1,80 g błonnika.
Mrożone bataty gotowane z dodatkiem soli ma w 100 g 0,12 g tłuszczów, w tym:
- 0,03 g tłuszczów nasyconych,
- 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,05 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Mrożone bataty gotowane z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Mrożone bataty gotowane z dodatkiem soli to produkt zawierający 9,10 mg witaminy C, 821 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Mrożone bataty gotowane z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 0,56 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,56 mg witaminy B5,
- 0,19 mg witaminy B6,
- 22,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Mrożone bataty gotowane z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Mrożone bataty gotowane z dodatkiem soli ma w sobie:
- 35,0 mg wapnia,
- 0,54 mg żelaza,
- 21,0 mg magnezu,
- 44,0 mg fosforu,
- 377 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 244 mg sodu, 0,30 mg cynku, 0,18 mg miedzi, 0,67 mg manganu i 0,60 µg selenu.
4. Mrożone bataty gotowane z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 176 g (1 szklanka, kostka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 100 kcal | 176 kcal |
Białko | 1,71 g | 3,01 g |
Węglowodany | 23,4 g | 41,2 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 1,80 g | 3,17 g |
Tłuszcz | 0,12 g | 0,21 g |
Tłuszcze nasycone | 0,03 g | 0,05 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,01 g | 0,01 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,05 g | 0,09 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 9,10 mg | 16,02 mg |