Pieczona łopatka wołowa (mięso i tłuszcz)
1. Pieczona łopatka wołowa (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona łopatka wołowa (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 207 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 25,7 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona łopatka wołowa (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 10,84 g tłuszczów, w tym:
- 3,90 g tłuszczów nasyconych,
- 5,18 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,46 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 69,0 mg cholesterolu.
2. Pieczona łopatka wołowa (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Pieczona łopatka wołowa (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,16 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczona łopatka wołowa (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,09 mg witaminy B1,
- 0,24 mg witaminy B2,
- 3,39 mg witaminy B3,
- 97,9 mg witaminy B4,
- 0,67 mg witaminy B5,
- 0,27 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 2,97 µg witaminy B12.
3. Pieczona łopatka wołowa (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona łopatka wołowa (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 7,00 mg wapnia,
- 3,05 mg żelaza,
- 21,0 mg magnezu,
- 212 mg fosforu,
- 367 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 71,0 mg sodu, 6,04 mg cynku, 0,10 mg miedzi, 0 mg manganu i 29,1 µg selenu.
4. Pieczona łopatka wołowa (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 207 kcal | 176 kcal |
Białko | 25,7 g | 21,8 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 10,84 g | 9,21 g |
Tłuszcze nasycone | 3,90 g | 3,32 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 5,18 g | 4,40 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,46 g | 0,39 g |
Cholesterol | 69,0 mg | 58,7 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |