Pieczona dynia żołędziowa z dodatkiem soli
1. Pieczona dynia żołędziowa z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona dynia żołędziowa z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 56,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,12 g białka,
- 14,58 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 4,40 g błonnika.
Pieczona dynia żołędziowa z dodatkiem soli ma w 100 g 0,14 g tłuszczów, w tym:
- 0,03 g tłuszczów nasyconych,
- 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,06 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Pieczona dynia żołędziowa z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Pieczona dynia żołędziowa z dodatkiem soli to produkt zawierający 10,80 mg witaminy C, 21,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczona dynia żołędziowa z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,17 mg witaminy B1,
- 0,01 mg witaminy B2,
- 0,88 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,50 mg witaminy B5,
- 0,19 mg witaminy B6,
- 19,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Pieczona dynia żołędziowa z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona dynia żołędziowa z dodatkiem soli ma w sobie:
- 44,0 mg wapnia,
- 0,93 mg żelaza,
- 43,0 mg magnezu,
- 45,0 mg fosforu,
- 437 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 240 mg sodu, 0,17 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,24 mg manganu i 0,70 µg selenu.
4. Pieczona dynia żołędziowa z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 205 g (1 szklanka, kostka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 56,0 kcal | 115 kcal |
Białko | 1,12 g | 2,30 g |
Węglowodany | 14,58 g | 29,9 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 4,40 g | 9,02 g |
Tłuszcz | 0,14 g | 0,29 g |
Tłuszcze nasycone | 0,03 g | 0,06 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,01 g | 0,02 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,06 g | 0,12 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 10,80 mg | 22,1 mg |