Trwa ładowanie...

Surowe steki z polędwicy wołowej bez kości (samo mięso, II klasa mięsa)

Avatar placeholder
29.11.2018 10:59
Surowe steki z polędwicy wołowej bez kości (samo mięso, II klasa mięsa)
Surowe steki z polędwicy wołowej bez kości (samo mięso, II klasa mięsa)

1. Surowe steki z polędwicy wołowej bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Surowe steki z polędwicy wołowej bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 138 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 21,3 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Surowe steki z polędwicy wołowej bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) ma w 100 g 5,82 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Sól w diecie - ile można spożywać?"
  • 2,08 g tłuszczów nasyconych,
  • 2,54 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,20 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 67,0 mg cholesterolu.

2. Surowe steki z polędwicy wołowej bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Surowe steki z polędwicy wołowej bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 3,00 i.u. witaminy D oraz 1,50 µg witaminy K.

Surowe steki z polędwicy wołowej bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,06 mg witaminy B1,
  • 0,17 mg witaminy B2,
  • 5,44 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 0 mg witaminy B5,
  • 0,61 mg witaminy B6,
  • 3,00 µg witaminy B9,
  • 2,73 µg witaminy B12.

3. Surowe steki z polędwicy wołowej bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Surowe steki z polędwicy wołowej bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) ma w sobie:

  • 5,00 mg wapnia,
  • 2,08 mg żelaza,
  • 24,0 mg magnezu,
  • 206 mg fosforu,
  • 367 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 60,0 mg sodu, 4,82 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0 mg manganu i 27,4 µg selenu.

4. Surowe steki z polędwicy wołowej bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 138 kcal 117 kcal
Białko 21,3 g 18,14 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 5,82 g 4,95 g
Tłuszcze nasycone 2,08 g 1,77 g
Tłuszcze jednonienasycone 2,54 g 2,16 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,20 g 0,17 g
Cholesterol 67,0 mg 57,0 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze