Pieczona gęś domowa (samo mięso)
1. Pieczona gęś domowa (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona gęś domowa (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 238 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 29,0 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona gęś domowa (samo mięso) ma w 100 g 12,67 g tłuszczów, w tym:
- 4,56 g tłuszczów nasyconych,
- 4,34 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,54 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 96,0 mg cholesterolu.
2. Pieczona gęś domowa (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Pieczona gęś domowa (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 12,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczona gęś domowa (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,09 mg witaminy B1,
- 0,39 mg witaminy B2,
- 4,08 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,83 mg witaminy B5,
- 0,47 mg witaminy B6,
- 12,00 µg witaminy B9,
- 0,49 µg witaminy B12.
3. Pieczona gęś domowa (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona gęś domowa (samo mięso) ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 2,87 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 309 mg fosforu,
- 388 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 76,0 mg sodu, 3,17 mg cynku, 0,28 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 25,5 µg selenu.
4. Pieczona gęś domowa (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 143 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 238 kcal | 340 kcal |
Białko | 29,0 g | 41,4 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 12,67 g | 18,12 g |
Tłuszcze nasycone | 4,56 g | 6,52 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,34 g | 6,21 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,54 g | 2,20 g |
Cholesterol | 96,0 mg | 137 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |