Pieczone udko z kurczaka (samo mięso)
1. Pieczone udko z kurczaka (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczone udko z kurczaka (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 174 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,2 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczone udko z kurczaka (samo mięso) ma w 100 g 7,80 g tłuszczów, w tym:
- 2,11 g tłuszczów nasyconych,
- 3,05 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,61 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 128 mg cholesterolu.
2. Pieczone udko z kurczaka (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Pieczone udko z kurczaka (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 7,00 µg RAE witaminy A, 0,16 mg witaminy E, 5,00 i.u. witaminy D oraz 3,60 µg witaminy K.
Pieczone udko z kurczaka (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,09 mg witaminy B1,
- 0,19 mg witaminy B2,
- 6,05 mg witaminy B3,
- 63,4 mg witaminy B4,
- 1,21 mg witaminy B5,
- 0,43 mg witaminy B6,
- 5,00 µg witaminy B9,
- 0,39 µg witaminy B12.
3. Pieczone udko z kurczaka (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczone udko z kurczaka (samo mięso) ma w sobie:
- 12,00 mg wapnia,
- 1,08 mg żelaza,
- 24,0 mg magnezu,
- 205 mg fosforu,
- 269 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 99,0 mg sodu, 2,11 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 25,2 µg selenu.
4. Pieczone udko z kurczaka (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 174 kcal | 148 kcal |
Białko | 24,2 g | 20,6 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 7,80 g | 6,63 g |
Tłuszcze nasycone | 2,11 g | 1,79 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,05 g | 2,59 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,61 g | 1,36 g |
Cholesterol | 128 mg | 109 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |